Hallo, fijn je te ontmoeten.

image78

Esme kuningas von kishko

Amazing Robin Star of Soraya's Royals

Amazing Robin Star of Soraya's Royals


°08.01.2019

Teef

Roepnaam: Pixie

"Ondeugend feetje"

Kleur : Dark brindle


DNA testing hereditaire cataract   

HSF4 - vrij

ECVO - oogtest, vrij van aandoeningen

Patella luxatie - vrij 


Planning tests:

BOAS score


Certificaat " Conformiteit naar Rasstandaard":

te behalenimage79

Amazing Robin Star of Soraya's Royals

Amazing Robin Star of Soraya's Royals

Amazing Robin Star of Soraya's Royals


° 03.06.2017

Reu

Roepnaam : Torvi

"kleine viking"

Kleur : zwart - witPatella luxatie - vrij   

DNA testing hereditaire cataract   

HSF4 - vrij

ECVO - oogtest , vrij van oogaandoeningen.

DNA testing afkomst

BOAS : brachycephaal airway obstruction

conditietest -ogen -neusgaatjes

testscore 2 = uitstekend !


Certificaat " Conformiteit naar Rasstandaard" behaald
image80

Sintia VOM VAGABUNDEN

Amazing Robin Star of Soraya's Royals

Sintia VOM VAGABUNDEN


°18.10.2019

Teef

Roepnaam: Naya

"Nimf, jongere zus"

Kleur : Dark brindleMedische onderzoeken gepland vanaf november 2020


image81

Arthas Fenna hayes

Welkom lieve pup

Sintia VOM VAGABUNDEN


° 02.12.2016

Teef

Roepnaam : Arthas

"uit World of warcraft"

Kleur : zwart - witPatella luxatie - vrij   

DNA testing hereditaire cataract   

HSF4 - vrij

BOAS testscore 4


Arthas had 1 nest en is gesteriliseerd.image82

Arthas, Torvi en Pixie

Welkom lieve pup

Welkom lieve pup

image83

Welkom lieve pup

Welkom lieve pup

Welkom lieve pup


Occasionele fokker

Occasionele fokker

Occasionele fokker

Als occasionele fokker hebben we ongeveer 1 tot 2 nesten per jaar. We houden ons aan de regels voor het verantwoord fokken van Boston Terriers met de uiterste aandacht voor gezondheid en welzijn. Wij werken met gezondheidscertificaten van Myhealthybostonterrier. 


Occasionele fokker

Occasionele fokker


Dekreu

Occasionele fokker

Dekreu

U kan ons contacteren indien uw teef voldoet aan een aantal voorwaarden rond gezondheid en welzijn en een stamboom heeft.


Meer info onder dekreu.


Raskenmerken

De Boston Terrier moet een levendige zeer schrandere, zacht gladharige, korthoofdig gedrongen gebouwde, kortstaartige, goed evenredige hond zijn, van een middelbare grootte, gestroomd of zwart met gelijkmatige witte aftekeningen. De hond moet de indruk wekken van vastberadenheid, kracht, weerstandsvermogen en beweeglijkheid met gemakkelijke en sierlijke gangen. Een harmonische vereniging van de kleur en aftekening wordt als het ideaal beschouwd.

Karakter

De Boston Terriër is een ideale gezinshond ! Hij is lief, kindvriendelijk, speels, intelligent, vrolijk en makkelijk te trainen. Wanneer hij goed gesocialiseerd is, gedraagt hij zich als een lieve, evenwichtige, sociale hond vol vertrouwen, die zich overal en bij iedereen op zijn gemak voelt. Een echte waakhond is het niet, hij zal wel gaan verdedigen. Hij blaft niet zo vaak, enkel wanneer nodig. 

Het is een actieve hond die beweging op prijs stelt doch dagelijks grote wandelingen zijn niet nodig. Hij moet stoom kunnen aflaten door bvb. eens goed te ravotten in de tuin of het park. Zenuwachtig is hij zeker niet, je kan hem probleemloos overal mee naar toe nemen. Hij is niet gemaakt om een hele dag in een bench te zitten. Hij heeft voldoende speel- en kauwmogelijkheden nodig.

Met kinderen doet de Boston Terriër het zeer goed. Wanneer ze als pup samen met kinderen opgroeien worden ze vast en zeker beste vrienden. Met katten lukt het over het algemeen ook goed. De onze zijn bvb. beste vrienden met Zippo de kater al moet die af en toe wel eens ontsnappen wanneer het te heftig wordt. 

Een Boston terriër heeft weinig jachtinstinct. Je kan hem makkelijker leren loslopen, hij zal niet achter wild gaan aanlopen.

Gezondheid

Dit ras kan zoals de meeste rashonden, rasgebonden erfelijke gebreken hebben, een verantwoord fokker houdt hiermee rekening in zijn fokprogramma. 

Er zijn relatief weinig erfelijke aandoeningen bij Boston Terriërs.

- erfelijk cataract

- patella luxatie

- doofheid 

Een Boston terriër is een hond met een korte snuit. Dit kan er voor zorgen dat hij gaat snurken. Dit gebeurt vooral tijdens hun slaap. Soms maken ze wat knorrende geluiden maar dit mag niet overmatig zijn. Honden met echte ademhalingsproblemen of te platte snuiten worden geweerd uit de fok alsook honden met het brachycephaal obstructive syndrome (BOS)

Wij houden ons aan de reglementeringen voor gezondeidsonderzoek van de KMSH (België) en van de BTCN (Nederland) voor buitenlandse honden. Wij doen zelfs meer aangezien we erg veel belang hechten aan de gezondheid van onze honden en hun nakomelingen. Doch mag men nooit vergeten dat een hond een levend wezen is en men nooit absolute zekerheid heeft en er nog andere factoren dan erfelijkheid kunnen meespelen.


Geen Franse Bulldog en geen mini-Boxer

Een mini-Boxer is in feite een hybride ras, het is een mix van een Boxer en een Boston Terrier. Boston Terriërs worden vaak mini-Boxers genoemd omdat hun karakter wat gelijkaardig is. Eigenaars van Boxers geven aan dat ze ook goed kunnen samenleven of schakelen over naar Boston Terriërs vanwege hun kleiner gestalte en andere voordelen zoals niet kwijlen, minder ruimte nodig en goedkoper in onderhoud.


De Boston terriër en de Franse bulldog hebben een gemeenschappelijke voorouder: de engelse bulldog. 

Naast het kleurverschil en de slankere bouw van de Boston Terriër zijn er ook karakterverschillen : Ze zijn levendiger dan de Franse Bulldog en hebben meer uithoudingsvermogen. Het karakter is iets pittiger. Bij goed gefokte Bostons zijn er minder gezondheidsrisico's en het zijn ook betere zwemmers !


Afkomst

De Boston terriër is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het ras werd ontwikkeld en verfijnd in Boston, Massachusetts aan het eind van de 19e eeuw. Het ras werd opgebouwd door het kruisen van de kleine Engelse buldog (Toy Bulldog) met de ondertussen uitgestorven witte Engelse terriër. Later is er Franse bulldog ingekruist.